Міжнародний день супу

А ви знаєте, що сьогодні, 5 квітня, Міжнародний день супу ?!

Слово «суп» має французьке походження й означає хліб, замочений у відварі. Перший в історії суп зварили в Китаї. Тепер ця страва – одна з найпопулярніших там. За рік китайці з’їдають більше 30 мільярдів порцій супу.

Знаменитий цибульний суп, за легендою, з’явився завдяки Людовіку XV: якось пізно вночі французький король зголоднів, проте в мисливському будиночку не знайшлося нічого, крім цибулі, олії та шампанського.

Традиційний іспанський суп гаспачо спочатку був їжею погоничів мулів: не було кращого засобу, щоб у спеку вгамувати і спрагу, і голод. До Колумба, коли в Європі не було ні томатів, ні перцю, гаспаччо готували з хліба, часнику, оливкової олії й оцту.

Шеф-кухарі кажуть про те, що майстерна нарізка супових інгредієнтів – це не тільки прикраса страви. Виявляється, від способу нарізки – кубиками, соломкою, великими частинами – залежить і смак супу. У кожного рецепту є свої вимоги, і їх потрібно дотримуватися.

Понравилось? Поделитесь с друзьями!
2019-04-27T10:42:20+02:005 Квітень, 2019|