Весна, тепло і зовсім скоро травневі свята! Виїжджаємо на природу і, звичайно ж, готуємо смачні шашлики. А що найважливіше в шашлику? Правильно – маринад!
Наш мангальщик рекомендує цибульний маринад! Він надає шашлику багатий аромат, тому немає потреби у великій кількості спецій.
Отже, розріжте цибулю на кілька частин і подрібніть блендером в пюре. Посоліть і поперчіть м’ясо, додайте цибулю, паприку, мелений перець і залийте соєвим соусом. Щоб цибуля не пригоріла під час смаження, перед приготуванням злегка промокніть кожен шматочок м’яса паперової салфеткой.
І ще кілька слушних порад:
- в залежності від виду м’яса, його потрібно нарізати по-різному – свинину можна нарізати досить великими шматками, тоді як яловичину та баранину краще нарізати меншими
- маринувати шашлик краще в скляній, керамічній або емальованому посуді
- цибуля і трави для маринаду рекомендується добре пом’яти руками, щоб вони дали сік
- замариноване м’ясо потрібно накрити і поставити зверху вантаж
- час для маринування шашлику залежить від виду маринаду, але зазвичай це від 2 до 6 годин
Смачного!